Pri objednávke nad 29 Eur získate darček ZADARMO!

Predstavujeme marcové knižné novinky

Hurá, príroda sa prebúdza. Aj naše nové knižky sú plné života. Či už sú to okienkové encyklopédie o prírode, zvukovky so zvieratami alebo veľký zošit Montessori aktivít, jedno majú spoločné - pri ich čítaní sa deti rozhodne nudiť nebudú.

Všetci malí objavitelia a objaviteľky… POZOR! Prečo? Pretože práve vychádzajú dve okienkové knižky o prírode. Volajú sa podobne, ale každá je úplne iná. Kuk pod okienko Príroda je určená predškolákom alebo prvákom. Môže sa stať skvelou prvou okienkovkou. Obsahuje len málo textu a množstvo obrázkov. Témy sú základné – ročné obdobia, mláďatá, pri rybníku, ako rastú kvietky… Informácie a ilustrácie dopĺňajú v Kuk pod okienko Príroda aj aktivity ako hľadanie a počítanie alebo výzva na zber listov, až pôjdete nabudúce na prechádzku.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (5)

Oproti tomu Príroda - Pozri sa pod obrázok je určená starším čitateľom-prieskumníkom, ktorí už chodia do školy a radi sa niečo priučia sami. Ocenia veľký počet okienok (cez 80!) a umeleckejšie spracovanie ilustrácií. Informácie zabiehajú do väčších podrobností. Navštívite najrôznejšie hniezda, nory, brlohy, pozriete sa aj na skalnaté pobrežie a bokom nezostanú ani chrobáky a motýle. Tešia sa na vás menej obvyklé zvieratá – napríklad čipmanci a jelene wapiti. Vtáky vám dokážu, aké sú šikovné v stavaní hniezd a zháňaní potravy. Skrátka, Príroda je v tejto knihe kráľovstva plnej pokladov.

Vitajte na vašej Montessori ceste. Môj veľký zošit Montessori pre najmenších ponúka viac ako 100 aktivít, vďaka ktorým môžu deti od 2 rokov postupne objavovať tvary, farby, triediť ich a priraďovať. Zošit poskytuje prílohy: obrázky na vystrihnutie a priraďovanie, materiál na výrobu hmatových číslic, geometrické tvary, červené a numerické tyče a pod. Tieto materiály dieťaťu pomôžu získať sebavedomie a zlepšia jeho jemnú motoriku. V tomto zošite, zostavenom na základoch Montessori pedagogiky, vás čaká plno aktivít, po splnení ktorých bude dieťa skúsenejšie, sebaistejšie a pripravené pre svet a ďalšie vzdelávanie.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin

Novinka zo stromovej ríše - to je nádherná a prepracovaná encyklopédia s odklápacími okienkami s názvom Stromy. O stromoch sa dozviete (takmer) všetko. Predstavia sa vám základné časti stromu aj to, ako prebieha život stromu počas striedania ročných dôb. Zoznámite sa so všemožnými živočíchmi, žijúcimi v bezprostrednej blízkosti stromov. Objavíte stromy v dažďových lesoch aj mrazivých krajoch. Pobavia vás rekordy a zaujímavosti a priučíte sa o dôležitosti stromov pre človeka aj o tom, ako ich chrániť. Kniha je písaná pre deti na prelome 1. a 2. stupňa ZŠ, ktoré ocenia jej interaktívnu povahu v podobe odklápacích okienok. Ak by sa so znalosťami z knihy Stromy blysol pri skúške aj maturant z biológie, veríme, že by neprepadol. 

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (2)

Obľúbené zvukovky sa vracajú: vypočujte si zvieratá z farmy a z divočiny. V dvoch zvukových knihách, ktoré dotláčame aj tento rok na jar, sa vám predstaví dvakrát 10 druhov zvierat aj so zvukmi, ktoré vydávajú. Už názvy titulov zaujmú. Jeden sa volá Búú! Chro-chro! a druhý Húú! Vrr!. No povedzte, nechceli by ste takých sympaťákov mať doma? Pevné stránky sú hore vyrezané do tvarov jednotlivých zvierat, takže sa ľahko otáčajú a vaše deti rýchlo nalistujú svojho obľúbenca. V krátkych odsekoch sa dozviete základné informácie o zvieratách a môžete sa hneď pustiť do počúvania 10 realistických zvukov. Tieto zvukovky sú obľúbené hlavne pre jednoduchosť a prehľadnosť. Na stránky plné veselých farieb sa deti rady vracajú.

Obľúbili ste si leporelá s pohyblivými prvkami pre najmenšie deti okolo 1 roku, ako sú napríklad MiniPÉDIE? Potom by ste mali vyskúšať novú dvojicu Moje prvé pohybové leporelo. Zoznámite sa s dvoma obľúbenými svetmi – svetom dopravných prostriedkov a zvierat. Medzi Dopravnými prostriedkami nechýba sanitka, policajné a hasičské vozidlo, ba dokonca ani lietadlo a raketa. V druhom leporele pod názvom Les na vás zase čakajú medvede, vtáky ako sova či ďateľ, aj ten najmenší hmyz – včielky a mravce.

Pohyblivé prvky sú ľahko ovládateľné. Ide to naozaj zľahka, a tak to zvládnu aj malé prstíky, ktoré ešte nemajú takú silu či šikovnosť. Obrázky sú zámerne bez popisov – leporelá totiž rozvíjajú komunikáciu. Môžete sa s bábätkom rozprávať o všetkom, čo na obrázkoch vidí, a voliť primeranú slovnú zásobu. Záverečná dvojstrana obsahuje veľkú scenériu, kde sú všetky doteraz zobrazené zvieratá alebo dopravné prostriedky. Zahrajte sa s dieťaťom aktivitu „hľadaj a nájdi“ alebo rozprávajte príbehy o tom, čo sa práve odohráva na obrázku.

Blog, MCH - do textu novinky 3 CZ fin  (1)

Užite si marcové knižné novinky a vyrazte s deťmi aj von, nech si overia novo nadobudnuté znalosti a zručnosti v teréne.

A špeciálnu marcovú ponuku knižiek za lepšie ceny nájete tu: KONTRASTNÉ LEPORELÁ.